Sex månader efter att hundratals annonsörer ryckte sina annonspengar från videojättens klor, har Youtube filat på de vassa kanterna. Såväl artificiell som mänsklig intelligens granskar allt från terrorister till bloggare, och begränsar intäkter för – har det visat sig – båda.

Så medan Youtube tämjer sitt monster, vad kan vi annonsörer själva göra för att hålla våra varumärken säkra?

Jag menar att vi behöver köpa ny kostym.

  • Suspekt webbshop med 80 % rabatt = För bra för att vara sann

Ett alltför avskalat köp riskerar passa illa, orsaka dålig självbild och hänga ut dig. Programmatic som köpsätt är inte problemet. Det är jakten på billig räckvidd och ROI som är boven. Grunda medievalen i tillförlitlighet – även de programmatiska.

  • Dejt eller jobbintervju?

Nu när vi etablerat att du vill ha en kostym, vad ska du ha den till? Låt syftet styra köpet. Du låter redan de affärsmässiga målen styra medievalet, men lägg nu på en ny nivå – och kalla den bara brand safety om du vill verka cool. Varför skydda ditt varumärke? Vilken är den bästa kontext du kan hamna i, och vad är värsta mardrömmen som kan fastna på skärmdump?

  • Skräddarsydd är ditt bästa skydd

Så du blev överväldigad av utbudet och känner att prisjakten kolliderar med kvaliteten på produkten. Dags att dra till skräddaren och måttanpassa. Kör tredjepartsverktyg som IAS eller MOAT om du vill, men stanna inte där. Skräddarsy ditt skydd, jobba med egna risknivåer och ordlistor. Brand safety är olika för alla. Om du korsat öknen för att kunna skicka ett specifikt budskap till pollenallergiska snickare vid lunchtid, varför inte lägga en bråkdel av tiden på att synas på rätt sätt?

  • Kostymen gör ingen nytta på galgen

Antingen synkar inte din nuvarande pepp med känslan du hade vid köpet, eller så har du bara glömt den där. Men om du inte plockar fram kostymen till rätt tillfälle så kommer du bomma den där dejten eller jobbintervjun. Information om din brand safety gör ingen nytta om du inte vidtar åtgärder. Berätta för dina samarbetspartners vad du ser och jobba tillsammans för förbättring.

  • Acceptera att det alltid kommer finnas någon som hatar din nya kostym

Den är perfekt på alla sätt. Sitter rätt och du får höra det. Men det kommer alltid finnas en variabel som ingen förutsett.

Folk tycker olika.

Våra sociala flöden är användargenererade, och inte ens AI-granskare kan läsa alla nyanser. Om det oförutsedda skulle ske – förstå varför, räta på ryggen, knäpp en extra knapp, och marschera stolt vidare i din nya kostym.

Bildresultat för kristofer karlsson

Kristofer Karlsson jobbar på Mindshare, mediebyrån som genom Adaptive Marketing bidrar till tillväxt och ökad lönsamhet i våra kunders affär. Vi tror att allt börjar och slutar i media.

Originalbild av kostymen: Alvin Mahmudov