Efter mobilegeddon tar Google ytterligare ett steg för att få fart på konverteringen i mobilen.

Google är på gång att lansera en köpknapp direkt i sökannonserna i ditt sökresultat. Denna köpknapp kommer slussa kunden till Googles egna sida där man direkt kan avsluta sitt köp. Det blir alltså Google som hanterar betalningen, men olika butiker och återförsäljare kommer stå för produkterna. Testet börjar enbart med mobila sökningar och förhoppningsvis kan det öka den usla konverteringsgraden i mobilen.

Personligen uppskattar jag att Google driver den mobila utvecklingen på det här sättet. Mobilegeddon satte press på sajter som inte var mobilanpassade. Nu tar Google ytterligare åtgärder för att göra mobilen mer relevant för e-handel, med användaren i fokus.

Dock går det inte att sticka under stol med att många e-handlare oroar sig för utmaningar med att skapa merförsäljning, varumärkeskännedom och kundlojalitet eftersom hela köpprocessen sköts på Googles sidor och drivs av köpta sökord.

Den nya köpknappen är en del av Google Shopping och lanseras om några veckor med start i USA där fenomenet är mer etablerat. Det kommer absolut dröja innan möjligheten kommer till Sverige, men en fördel med informationen om det som komma skall är förstås att pigga svenska e-handlare redan nu kan förbereda sin plattform inför lanseringen på just vår marknad.

Så här berättar vår kollega i USA om Googles köpknapp och dess implikation på shopping i USA.

För mer info, kontakta gärna:

Sandra Hammarlund

Sandra Hammarlund
Digital strategist
073 -656 97 66